TR

Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi Yazımın Sosyal Organizasyonu Kuramı

Kitap Önerisi:

Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi Yazımın Sosyal Organizasyonu Kuramı

becker-yazmacilesi Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi Yazımın Sosyal Organizasyonu Kuramı

Künye Bilgisi: Howard S. Becker (2019). Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi Yazımın Sosyal Organizasyonu Kuramı (çev: Şerife Geniş), Ankara: Heretik Yayınları.

Akademik Kaynak sosyal bilimler sitesinin kuruluşunun ardından sitede ilk olarak Başlarken: Yazmak Üzerine adlı bir yazı yayınlanmıştım.1 Bu yazıyı, “Neden Yazamıyoruz?” ve “Nasıl Yazacağız?” soruları ile bitirmiştim. Geçen iki yılı aşkın süredir öğrenme süreci içerisinde bulunan ve şuan doktora eğitimine devam eden bir kişi olarak bu sorulara yanıt arama çabası içerisinde Becker’in kitabıyla karşılaştım. Bugüne kadar yapmış olduğum yayınların yazma korkusunu yenmek, ilk cümleye başlama cesaretini göstermek, eksikliklerimin eleştirilmesine olanak sağlamak açısından, benim için oldukça yararlı olduğunu bu kitap sonrası daha net anladım. Fakat belirtmem gerekir ki bu kitabı okumak için geç kalmışım. Çünkü doğru olanı baştan öğrenmek ve bu yönde planınızı yapmak hayatın her aşaması için oldukça kritik öneme sahiptir.

Sosyal bilimler alanında makalelerin yayınlandığı sitemizde böyle bir kitabın önerisinin bulunması gerektiğini düşünerek, sizlerle kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım. Kitabın açık ve anlaşılır bir üsluba sahip olması, kendinizle konuşmanıza, yapmış olduğunuz hataların farkına varmanıza imkân sağlıyor. Ayrıca sizi sadece bu farkındalıkla bırakmıyor; yanlışlarınızı nasıl düzeltmeniz gerektiği ile ilgili önerilerde de bulunuyor. Ben de kitabı iki başlıkta değerlendireceğim.

Kitapta hangi sorulara cevap veriliyor?

3535 Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi Yazımın Sosyal Organizasyonu Kuramı

Kitaptan kendime çıkardığım tavsiyeler

2 Sosyal Bilimcilerin Yazma Çilesi Yazımın Sosyal Organizasyonu Kuramı

Bilimsel bir yazımda yapılan yaygın hataların neler olduğunu bilmek, bu hataların nasıl düzeltebileceğini öğrenmek lisansüstü eğitimde kazanılması gereken bir özelliktir. Yanlışın birikimli olarak ilerlemesi hem kişisel gelişimimiz hem de sorumlu olduğumuz bilimsel alan açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Kitabı bu yanlışları fark etme imkânı sağlandığı için  öneriyorum.

Kaan Akman
Çankaya/Ankara
16.01.2020

 

 

[1] https://www.akademikkaynak.com/yazmak-uzerine.html

 

 

] }

AKADEMİK KAYNAK
 

 TR

blank